top of page

About Nicoline

Ik maak tekeningen, installaties en objecten. Mijn werk heeft vaak het karakter van een patroon of een herhaling en balanceert tussen een abstracte compositie en een organisch stramien.

 Aanleidingen  voor mijn werk zijn persoonlijke waarnemingen en

indrukken in mijn directe omgeving en in de natuur. Ik wil deze wereld om mij heen graag vastgrijpen en er grip op krijgen. Deze bibliotheek vol details en indrukken zijn aanleidingen voor tekeningen. De obsessieve aard van het handgemaakte, geven de werken enerzijds een neurotische en anderzijds een rustgevend karakter. De tekeningen zijn op te vatten als verkenningen en vertalingen van zowel de oorspronkelijke ervaring als ook van mijn waarneming van deze ervaring.

 Zo is mijn laatste werk gebaseerd op een rit langs een graanveld. De zon scheen en de wind woei zachtjes over het veld. In het  grote,  goudgele veld  met graan, werden hele subtiele patronen zichtbaar door de beweging van de wind. Deze indruk heb ik vertaald naar een in hout uitgebrand patroon waarin de oorspronkelijke dynamiek ervaarbaar wordt.  Zo wordt deze oorspronkelijke natuurbeleving vertaald naar een beeld dat het karakter heeft van zowel een landschappelijk motief als van de interne celstructuur. Het grote wordt zo zichtbare in het kleine, en andersom. Zo buiten zo binnen Het werk toont een verbondenheid tussen beiden en een hechte intense verbondenheid van mens en zijn omgeving.

bottom of page